http://www.vilagszinvonal.hu/images/stories/sakkbabuk1.jpgKimutatták a H1N1 jelenlétét annak a nemzetközi sakkmesternek a szervezetében, aki január elején halt meg a nagykanizsai kórházban. A férfinál, akit kezelése előtt kétszer is hazaküldtek a kórházból, a gyorstesztek korábban nem mutatták ki az új típusú influenzát.  Az utólagos vizsgálatok megállapították, hogy a H1N1 vírus fertőzte meg Bagonyai Attila nemzetközi sakkmestert, aki január 8-án halt meg a nagykanizsai kórházban. A férfin végzett gyorstesztek korábban nem találták meg az új típusú influenza vírusátt, a kórház azonban mostanra meggyőződött a H1N1 jelenlétéről. A vírust egy másik áldozatban, egy szintén január elején elhunyt doktornőben is kimutatták.

Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályának vezető főorvosa korábban azt mondta, hogy bár a kórházban kezelt két páciensnél a gyorstesztek nem igazolták a vírus fertőzését, a H1N1 gyanúja miatt mindvégig a hasonló esetekre vonatkozó előírások szerint kezelték őket. A 45 éves nemzetközi sakkmester és az 59 éves doktornő esetében mostanra lett pozitív a szerológiai vizsgálat, amely kimutatta, hogy szervezetüket a H1N1 vírus támadta meg.

A sakkmestert január elején 18 napig kezelték a nagykanizsai kórházban, de csak harmadik nekifutásra vették fel az intenzív osztályra. Az influenzás panaszokkal jelentkező férfit decemberben először gyógyszerekkel, majd intravénás lázcsillapítóval ellátva hazaküldték. Bár az ügyben indított vizsgálat szerint az őt másodszor hazaküldő orvos nem hibázott, közös megegyezéssel mégis távozott az intézménytől.

A bejegyzés trackback címe:

https://hegynegy.blog.hu/api/trackback/id/tr481970148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.